Гешев иска карантина в Банско

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Главният прокурор Иван Гешев предлага да се въведе карантина в Банско.

Решението му бе обявено на извънредното заседание на Правната комисия в НС. Това се налага заради няколкото случая на коронавирус в зимния курорт, въпреки, че от Националния оперативен щаб сочат официално само 1 заболял - 9-годишният британец. Днес обаче бе обявено, че израелка е била на ски в Банско и е била болна от коронавирус.

"Меко казано е „извънредна ситуация. Времето ни изтича като пясъчен часовник. Няма да ни се размине, ще последваме съдбата на други европейски страни. Процесите, които текат, наподобяват процесите на Италия. Не знам дали нашият пясък не е изтекъл", коментира Гешев.

"Щети ще има, но залогът не е икомиката, защото какво е икономиката без хората, бащите, родителите, бабите и дядовците. Икономика се възстановява, държава се възстановява,не се възстановява живота на хората. Призовавам да се предприемат радикални решения, колкото и крайни да изглеждат в момента. Ние бяхме почти първите, последваха ни всички и САЩ. Нещата се решават в началото, когато стигнем краен стадий, може да е нерешимо", категоричен е Иван Гешев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано