Кметът Томов затвори пазара в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кметът на Благоевград Румен Томов затвори кооперативния пазар в града.

Тържището за селскостопанска продукция няма да работи за неопределено време.

Заповедта на кмета за преустановяване на дейността бе издадена преди минути. Той упоменава, че затворени остават до второ нареждане външните и вътрешните сергии.

До затварянето се стигна след предписание на Регионалната здравна инспекция. Директорът Калоян Калоянов намира за неуместно да се събират търговци и клиенти на открития пазар в Благоевград. РЗИ обаче не предприе подобни стъпки за спиране на кооперативния пазар в Петрич, който продължава да работи, коментираха търговци от региона.

Благоевградчани обаче желаят пазарните дни да останат. Традиционно купуват домашни млечни продукти-кашкавал, сирене, масло, мляко. Хората от селата имат възможност да припечелят някой лев над оскъдните пенсии, смятат желаещите да не се затваря общинското тържище в Благоевград.

Припомняме, градоначалникът Томов упомена в своя заповед вчера, че пазарът в града ще работи в сряда и събота, независимо, че е обявно извънредно положение заради коронавируса. В Благоевград няма да се затварят фризьорските и бръснарските салони. Не е отменана и Синята зона, както сториха кметовете в Разлог, Сандански и Петрич.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано