Глобяват за псуване и просене на обществени места

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кметски екип предлага строги наказания за нарушители на обществения ред.

Тече обществено обсъждане, след което промените в действащата наредба ще се гласуват в ОбС-Хаджидимово.

Тежки санкции са предвидени за псуване на обществено място, просията и скандални ситуации в Хаджидимово. За повреждане, чупене и замърсяване на общинска собственост, наказанията също са драстични. Забраняват се къпането, прането и миенето във водоемите и други открити водни площи, откритото носене и употреба на взривни вещества, огнестрелно и хладно оръжие, прашки.

Кметът Людмил Терзиев иска да забрани поставянето на сушилки за тютюн на тротоарите, където затрудняват движението на хора и животни, както и паркирането там на коли. Собствениците на спрени от движение и изоставени моторни превозни средства са длъжни сами да ги отстранят. В противен случай ще се вдигат принудително, като стопаните им ще заплатят за транспортирането и престой на определено място, пише в наредбата.

В автобусите, които обслужват общината, гражданите нямат право да пият, пушат и превозват животни.

Финансови санкции са предвидени и за заковаване на рекламни табели върху дървета, чупенето на клони за бране на липов цвят, както и за влизане с домашни животни и птици в района нагробищните паркове. Забранява се още клането на домашни животни на обществени места.
На нарушителите се налага глоба от 200 до 500 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Никола Ганчев -
    Големината на наказанието не е толкова важна, колкото неговата неотвратимост. Нека първата глоба да бъде 1 лев, но да бъде взета !

Избрано