Глобяват за псуване и просене на обществени места

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кметски екип предлага строги наказания за нарушители на обществения ред.

Тече обществено обсъждане, след което промените в действащата наредба ще се гласуват в ОбС-Хаджидимово.

Тежки санкции са предвидени за псуване на обществено място, просията и скандални ситуации в Хаджидимово. За повреждане, чупене и замърсяване на общинска собственост, наказанията също са драстични. Забраняват се къпането, прането и миенето във водоемите и други открити водни площи, откритото носене и употреба на взривни вещества, огнестрелно и хладно оръжие, прашки.

Кметът Людмил Терзиев иска да забрани поставянето на сушилки за тютюн на тротоарите, където затрудняват движението на хора и животни, както и паркирането там на коли. Собствениците на спрени от движение и изоставени моторни превозни средства са длъжни сами да ги отстранят. В противен случай ще се вдигат принудително, като стопаните им ще заплатят за транспортирането и престой на определено място, пише в наредбата.

В автобусите, които обслужват общината, гражданите нямат право да пият, пушат и превозват животни.

Финансови санкции са предвидени и за заковаване на рекламни табели върху дървета, чупенето на клони за бране на липов цвят, както и за влизане с домашни животни и птици в района нагробищните паркове. Забранява се още клането на домашни животни на обществени места.
На нарушителите се налага глоба от 200 до 500 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано