Банският градоначалник за супите от 40 лева и кацачите на Великден

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Кметът Стойчо Баненски е категоричен, че Банско не бива да се разширява. В момента се довършват вече започнати сгради.

"Повдигали сме темата, но няма решение. Трябва да има стратегия на държавно ниво, за да стане България ски дестинация. Само в нашата котловина има възможност за няколко курорта. Имаме Добринище, писта „Кулиното“ край Разлог, Семково в Белица, Трещеник до Якоруда“, коментира градоначалникът.

"От много години този въпрос се задава този въпрос. Аз съм четвъртият кмет на Банско, който отговаря на този въпрос. Въпросът трябва да е към държавните ръководители и държавен приоритет. Когато всяка година се провежда Световна купа, държавата не трябва да стои безучастна", заяви Баненски.

"В Банско има всичко за всички. Ако искате храна на улица, минавате и си взимате. Ако искате традиционна – механите са отворени. Ако искате нещо по-луксозно, запазвате си една седмица по-рано и отивате. Ако след това си показвате касовата бележка – това е странен начин на изява на финансови възможности. Когато качеството е високо, цените не са проблем. В никакъв случай цените не са високи, когато качеството е високо, каза кметът по повод касови бележки, които клиенти качват в социалните мрежи от кръчмите в града, особено за супи по 40 лева.

„Имаше зимен сезон, както беше обявен от 15 декември до 15 април, въпреки малкото валежи. Концесионерът успя да заснежи всички писти. Получи се добър зимен сезон с условия за ски на световно ниво. Липсата на сняг и температурите са природна даденост. Има съоръжения за сняг. Те работят при определена температура. През декември има няколко дни, които да позволят заснежаването“, добави Баненски пред бТВ. Той поздрави съгражданите си с Възкресение Христово. Най-силното яйце се нарича от местните кацач.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано