Маратонец влезе в стъклена клетка за две седмици

Сподели във Facebook

Мъж влезе в стъклена клетка и ще живее там до 14 май. Известният маратонец, треньор и диетолог Красимир Георгиев, избра клетката днес. "деята е противоположна - да се стимулират обществото и младите хора към устойчив природосъобразен живот, физическа активност и ограничаване на социалната изолация. Пърформансът е пред НДК е подкрепен от редица спонсори. От пресцентъра на Столична община пуснаха съобщение, в което определиа проявата "невиждан до момента в световен мащаб социален експеримент".

Клетката е прозрачен контейнер. В нея има единствено с пътека за тичане и легло. По този начин Красимир Георгиев ще се постави в пълна социална изолация, но ще бъде пред погледа на гражданите. Освен на живо пред НДК, той ще може да бъде наблюдаван онлайн, като само веднъж на денонощие - за половин час, ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и поставяне на допълнителни предизвикателства към него.

Тодор Тодоров - психофизиолог, и д-р Весела Петрова от клиниката по анестезиология и реанимация към УМБАЛ "Александровска" ще следят състоянието му. С помощта на анализа им ще се съберат данни за вредите от социалната изолация, обременяването с комуникация в дигитална среда при липсата на живо общуване.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано