Над 2900 седмокласници на матура в Благоевград и региона

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

2907 са седмокласниците в Пиринско, които днес са на матура по литература.

Изпитът е в 89 училища в региона. Подсигурени са съгласно епидемичната обстановка 338 зали, съобиха от РУО-Благоевград.

В Благоевград на матура днес са 654 ученици. Изпитът е в 71 зали в 11 училища. С най-много седмокласници – 121, е благоевградското VII СУ „Кузман Шапкарев”, където са осигурени 13 стаи.

106 са седмокласниците в санданското III ОУ „Христо Ботев”, 99 са в СУ „Никола Вапцаров” – Петрич.

На 17 юни е матурата по математика.

Повече от 1200 учители следят за нормалното протичане на изпитите, както и да не се допуска струпване на деца и родители в двора на училищата.

Не се допускат повече от 10-ма средношколци в една стая. Отстоянието между тях е 1.5 метра.

Наред с дистанцията, периодичната дезинфекция на помещения, повърхности, подове, всеки един ученик, квестор, член на комисия трябва да носи лични предпазни средства – задължително маска, ръкавици по желание и шлем, ако се налага.

Изискването е всяко училище, в което ще се провежда изпит, да подсигури резерв от 15-20 процента лични предпазни средства и в случай на нужда да се предоставят на дете или квестор. Съответно за да няма струпване на ученици там, където са повече, ще бъдат отворени втори вход към сградите с обезпечено медицинско лице. На влизане температурата ще бъде измервана само при конкретно искане от страна на ученик, като медицинските специалисти ще бъдат готови и реагират и при най-малкото неразположение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано