Реверанс към търговци и концесионери в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Гласуват изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на ОбС-Благоевград, неговите комисии и взаимодействието му с кметската администрация. Предложението е на съветника от ГЕПБ Кирил Илиев. Това ще стане на сесия на предстоящата в петък сесия на местния парламент.

По предложение на зам.-кмета Ясен Попвасилев ще се решава за финансови корекции в бюджета на Общината, както и в инвестиционната програма.

Съветниците ще дебатират и одобряване на Петиция за реална финансова децентрализация и споделяне на част от приходите от подоходното облагане с общините в България.

Сред важните решения е намаляване с 20 и 30 процента на наемни вноски и плащания на наемателите и концесионерите на общински нежилищни имоти и търговски обекти. Предложението е заради усложнената епидемична обстановка в Благоевград, свързана с разпространението на COVID – 19 и въведените нови противоепидемични мерки.

На фона на тези облекчения за бизнеса, се готви увеличаване на наемите за общински жилища. Предложението е на кметския екип.

По време на заседанито на 13 ноември ще се обсъждат още 12 решения, внесени от администрацията.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано