Петричани с отличие на кукерския фестивал в Благоевград

Сподели във Facebook

Купи, грамоти и медали получиха участници в благоевградския кукерски фестивал. За децата имаше и специални награди. Водещ на тазгодишното издание беше заместник-кметът Станислав Кимчев.

За "Аавтентичност и придържане към традициите“ беше отличена групата от благоевградския квартал „Струмско“. Най-масовотно участие направиха сурвакарите от свартал "Грамада".

За "Ииновации и най-добро пресъздаване на актуално събитие“ наградата взеха кукерите от село Покровник. Отличието за "Артистичност" завоюва групата от село Българчево, а с най-атрактивни маски бяха тези от село Логодаж.

Групата от Петрич получи награда за най-добра хореография. Участниците от благоевградското село Изгрев бяха оценени от журито за най-автентично пресъздаване на обреден ритуал.

Наградата за най-добра младоженческа двойка бе отредена на село Еленово, за най-добра старческа група пък бе призната групата от Лешко. Участниците от Падеш се предстгавиха с мощна мечкарска група, а тези от село Зелен дол показаха най-добра композиция. Купи и медали в категория „За най-добро цялостно представяне“ получи групата от III квартал, за кукери с най-добри костюми бяха обявени тези от квартал „Плажа“. За най-добра танцова група бяха избрани представителите на Предел махала. Фестивалът завърши с дълго традиционно българско хоро.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано