Радев приветства санданчани, кметът Стоянов връчи награда на Сашка Васева

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Летният театър в Сандански бе препълнен и не можа да побере всички обичащи българските и македонски хитове и да стане част от "Пирин Фолк" на концерта снощи. Сред гостите бе президентът Румен Радев. Той е първият държавен глава, който посещава най-влиятелното фолклорно събитие у нас. Румен Радев приветства всички участници и гости на форума от сцената на Летния театър. „Фестивалът продължава да разкрива красотата на Пирин и магията на неговата музика, продължава да разгръща родолюбивите идеи. Сърдечна благодарност към организаторите, към журито и към всички участници, които продължавате да срещате традициите в песенното ни творчество с настоящето, за да можем всички ние да преоткриваме и обогатяваме съкровищницата на българския фолклор.“, каза Радев. На концерта бяха владиката Серафим, областният управител Мария Димова, кметовете на Петрич и Струмяни, както и представители на държавни и общински институции. 

В Конкурса за авторска македонска песен бяха представени 12 нови композиции, които се бориха за престижните награди. Участниците заложиха на песни с различна тематика: за родината, за любовта, за родния край и веселието. С много вълнение и емоции те потопиха публиката в Летния театър, както и милионите пред телевизионния екран в красотата на македонска песен и традиция.

Първа награда взе Радостина Николова с изпълнението на "Пиринска душа". Втора се класира Сашка Васева. Тя и Юлиян Асенов представиха "Боже мили". Трета награда получиха от журито Антония Рангелова и Светослав Стойчев 0 "Нашата земя".

Награда на Журналистическото жури: Сашка Васева и Юлиян Асенов. Награда на зрителите получиха Надежда Славова и Здравко Петров с песента "На гурбет отиваме". Награда „Свети Врач“ на кмета Атанас Стоянов отиде също при Сашка Васева.

Награда на Радио Благоевград бе присъдена на Антония Рангелова и Светослав Стойчев – "Нашата земя". Награда на Фен Фолк ТВ грабна Мелек Ерен – "Зажени се, мамо".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано