Радомирка с удар за 20 милиона паунда в Лондон

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Българка направи удар за 20 милиона паунда на пазара за диаманти в Лондон.

Юлия, която никога не е изпитвала лукса в живота си, а само трудности, е сред световните ловци на диаманти. 46-годишната Юлия Кастели е отгледана в Радомир. Баща ѝ е българин, а майка ѝ– рускиня. Днес тя живее в Лондон, но често ѝ се налага да пътува по света в търсене на уникални бижута за своите богати клиенти. Най-голямата сделка е 20 милиона паунда, съобщива британският в-к "Експрес". Юлия разказа, че това е била сделка през 2008 година за частен клиент, но подробности не може да разкрие, тъй като конфиденциалността е много важен елемент от нейната работа.

Радомирката започнала да изучава тънкостите на бижутерийния бизнес в Ню Йорк. Нейна приятелка работи в магазин за скъпоценности и я покания да опита. За Юлия това е златен шанс, тъй като е пристигнала с 3000 долара от България, които бързо свършват. Толкова е струвала колата ѝ „Фиат Пунто“ в София, която продава, за да търси късмета си в САЩ.

„Имах американска туристическа виза и съзнавах, че това е много рискован ход. Бях си дала две години, за да успея в Америка, и ако не се получи, да се върна. Даже се колебаех дали да не отида в Испания“, спомня си Кастели.

Когато напуснала България Юлия била на 25. Завършила е икономика в УНСС. „След падането на комунизма родителите ми опитваха различни бизнеси, в които аз и брат ми помагахме. Имахме кафене и магазин за осветителни тела. В един момент внасяхме коли от Западна Европа и аз трябваше наравно с баща ми и брат ми да участвам в карането им до България“, казва Юлия.

„Пристигнах в Англия заради съпруга си, който получи работа тук. След като се разделихме, трябваше отново да разчитам на своя предприемачески нюх, за да мога да развивам успешен бизнес и да отглеждам двете си деца“, споделя Кастели. Тъй като диаманти не се продават всеки ден, тя се насочва към организиране на запомнящи се пътешествия и преживявания за своите богати клиенти. Пътуванията са друга нейна голяма страст, в която през годините също е натрупала много познания.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано