Румен Радев заговори за втора кабинка над Банско

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Непосредствено преди да се присъедини към специалните гости на Световната купа по ски, президентът Румен Радев се срещна с кмета на Банско Стойчо Баненски. Изрази съпричастност с проблемите и визията за развитието на зивния курорт.

"Безспорно е, че с всеки следващ сезон Банско утвърждава позицията си на световен център на спорта и целогодишна туристическа дестинация", заяви Радев и подчерта важността на провеждането в България на световни състезания от най-висок клас, с които името на държавата ни се нарежда в световния елит.

Градоначалникът Баненски изтъкна пред държавния глава предизвикателства в местното управление и изложи приоритетите на мандата си в сферата на икономиката, зелената енергия, социалната дейност, туризма, масовия спорт, образованието и инфраструктурата.

Президентът коментира, че наред със стратегическите инвестиции в перспективните отрасли, сред които е и туризмът, не бива да се забравя и инвестицията в здравето на българските граждани чрез осигуряване на възможности за спорт и отдих сред природата, без да се нарушава екологичното равновесие. Това трябва да стане чрез изграждане на спортна и туристическа инфраструктура, която да допринесе за развитието на община Банско и района и ще ограничи достъпа на автомобили в планината. Безусловен и най-важен компонент в тази инфраструктура е втората кабинкова линия. Чрез интегрираните териториални инвестиции, потенциалът на Банско, Пирин и съседните общини, трябва да бъде използван с разум и отговорност, както към природата, така и към хората, подчерта президентът Радев. Стойчо Баненски подари на президента емблематичния за историята, традицииите, фолклора и банския говор „Сборник за Банско и банскалии“ на братя Молерови. По-късно днес президентът ще награди победителите в алпийския слалом.

Напиши коментар

Коментари

  1. Тошо -
    Ми айде де, докога ще чакаме тая втора кабина

Избрано