Сеч на държавна гора за изграждане на фотоволтаични централи

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Съветниците в Симитли са гласували за промяна предназначението на стотици декари държавна гора, за изграждане на фотоволтаични електроцентрали. Теренът е при разклона за Орловец и над Крупник.

За решението алармира в социалната мрежа симитличанинът Павел Стоименов, който обяви, че няма против каквато и да е инвестиция, стига тя да не е за сметка на природата и гражданите на общината. Стоименов подозира, че се очертава поредната кражба чрез Общински съвет.

"Държавата, в лицето на Министерство на земеделието, е поискала съгласието на ОбС. В крайна сметка ние гражданите на община Симитли искаме и трябва да знаем кой ще е крайният облагодетелстван от инициативата, която предприемате държавните институции. Защо след като всички южни склонове до Кресненското дефиле ще бъдат изсечени и ще се реализират фотоволтаични проекти, не са обсъдени с обществеността", коментира Павел Стоименов и подчертава, че това е природа, пазена и залесявана от нашите предци.

"Какво ще спечели община Симитли от тази инвестиция или само ще помогне за изграждането на съпътстващата инфраструктура с общински пари, които да не забравяме са на всички нас? Може би ще са съгласни за отдаването на общински активи безвъзмездно на различни организации и юридически лица свързани с община Симитли, като например два общински камиони дадени на шофьора на кмета Илиян Митревски чрез фирмата. Какво ще обясните на вашите избиратели", пита Стоименов.

От страницата във фейсбук, която е със снимка на мощния земеделски производител и зърнен бос Павел Стоименов, не става ясно дали той е автор на разкритата схема или е фантом. Веднага под публикацията му последва отговор от името на Симитли инфо.

"Господин Стоименов, видно от това, което сте качили, “ВРАНЕЩИЦА” ЕООД е общинско предприятие със 100% общинска собственост и както можете да се запознаете, е регистрирано на адреса на Общината. Ако не сте запознати, това е фирмата, която извършва сметосъбирането в община Симитли, а цитираните автомобили са специализираните автомобили по сметосъбиране и извозване, които можете да видите на територията на общината всеки ден! Нашите уважения към Вас, но отново се опитвате да заблудите обществеността в нещо, за което не сте наясно! Ако мислите, че тези неща са нередни, молим ви, сигнализирайте прокуратурата".

"Може би за тези и другите решения които ще публикувам не се носи наказателна отговорност! Приятен уикенд и успешно мислене на следващата схема, която ще разкрием", закани се Стоименов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано