Свиват щатове за общински чиновници

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Съветници решават за съкращаване на щатовете в Общинска администрация. Трябва да се редуцират до 123 служители.

За намаляване на чиновниците настоява пред ОбС - Дупница кметът Първан Дангов. В момента общинарите са над 200. На пряко подчинение на градоначалника ще бъдат 13 позиции – трима служители в звеното за вътрешен одит, един финансов контрольор, един служител по сигурността, един главен архитект, един секретар на МКБППМН и шестима в Инспектората.

Неговият заместник по строителство и регионалното развитие Бойко Христов ще ръководи общо 26 служители – 15 от Дирекция ,,Устройство на територията и строителство“ и още 11 от "Околна среда и транспорт“. На Дафинка Георгиева, която е заместникът на Първан Дангов по финансовата част, ще бъдат подчинени 27 души, работещи в отделите "Местни данъци и такси“, "Счетоводство“, "Общинска собственост и търговски дейности“ и "Европроекти“.

На насоките на заместник-кмета по култура и социални дейности Валентина Караганова пък ще отговарят общо дванайсет служители. Това са шестима в отдел "Образование, култура и спорт“ и още толкова в ,,Социална и здравна пполитика“. За 23 работещи в Общинската администрация ще отговаря и секретарят на кметството Силвия Паунова, която ще ръководи и Дирекция ,,Правни дейности, информационно и административно обслужване. Към бройката от общо 123 щата влизат и избраните кметове, които са 11, и кметските наместници – шестима. Припомняме, че на пресконференция миналия месец Първан Дангов разкри, че е заварил над 200 души в администрацията и беше категоричен, че тепърва предстои оптимизиране по този въпрос.

Очаква се докладната отново да предизвика бурни дебати в заседателната зала, като повечето партии ще използват темата и за своеобразна предизборна агитация, подозира struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано