Закрилян от полицаи и прокурори кметски син успя в съда

Сподели във Facebook

Обвиняемият за зверски побой Велко Тодоров успя да убеди магистратите в Благоевград, че в ареста не се чувства добре.

Кметският син от петричкото село Марикостиново вече е под домашен арест с определение на Окръжен съд-Благоевград. Той бе арустеван преди дв седмици за обезобразяването на 48-годишния Георги Узунов, чийто баща Кирил е имал спорове з земи с кметицата Гергана Тодорова - майката на плашещия цялото село Велко.

По данни на прокуратурата срещу Тодоров към настоящия момент са образувани общо десет преписки и досъдебни производства. От проверката, извършена на място в Районно управление на полицията в Петрич, е установено наличие на архивирани две жалби, касаещи бабаита, за които не е уведомена прокуратурата, а са били прикрити, съобщиа за Еновина. По шест от преписките, заведени по повод сигнали и жалби от различни лица за деянията на Велко, в това число за побой, закани, грабеж, са били постановени откази от образуване на досъдебни производства в Петрич. Досъдебното производство за закана с убийство е било прекратено.

През ноември 2018 година, та Тодоров е било наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година по дело за престъпление по транспорта. Предстои осъществяване на служебен контрол от Окръжна прокуратура – Благоевград върху прокурорските актове по приключените преписки и досъдебното производство, както и произнасяне по архивираните в полицията преписки.

Припомняме, че преди дни жители на петричкото село Марикостиново излязоха на протест срещу кметския син Велко Тодоров, който преби зверски и вкара в болница 48-годишния Георги Узунов. Хората настояват майката Гергана Тодоров да подаде оставка, тъй като това не е първо престъпление на Велко. Ден преди да обезобрази Георги, той е наранил сериозно 64-годишен в Марикостиново. Жителите са категорични, че това, което е вършил прокурорския син в Перник, е нищо в сравнение с кметския. Не вярват, че Тодоров-младши ще получи адекватно наказание, тъй като до момента се е измъквал невинен и ставал все по-озлобен спрямо съселяните си. Коментират още, че кметицата се ползва с мощните протекции на ГЕРБ. Желаят тя и семейството да напуснат Марикостиново

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано