"Животворение" в най-малкия град у нас

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

В подножието на величествените мелнишки пирамиди се събират на християнски фестивал. "Животворение" започва на 29 септември на стадиона в най-малкия град у нас. Ще има молитви, филми, издигане с балони и концерт през трите фестивални дни.

Началото дава Неврокопският митрополит Серафим. Другите предвидени дейности в първия ден от фестивала са изпълнения на Софийски свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, Пламен Мирянов и Квартет „Армейска песен“, прожекция на кратък филм за Мелник, дискусия на тема културно наследство на Мелник и прожекция на втори филм „Нашият дом е България“. Вечерта ще продължи с концерт на Ива и Велислава Костадинови, Веси Бонева и Светлин Къслев, 100 каба гайди. По-късно вечерта ще има издигания с топловъздушни балони, информират от Община Сандански.

Вторият ден от фестивала ще започне с християнски дискусии от богослови на сцената и ще продължи с молитва, възстановки от прабългарска школа за оцеляване „Багатур“, конкурс рецитал на деца на фон на народни инструменти, се посочва в информацията. Предвидени са още конкурс детска песен за Бога, четена на Библия и концерт с участието на Маргарита Хранова, Гуна Иванова, Квартет „Армейска песен“, „Кварто“ Квартет, Женски хор „Нуша“, Янко Лозанов, Пламен Мирянов, Ансамбъл „София 6“ и Дует Шик.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано