Бивш губернатор е претендент за кметския пост в Благоевград

Сподели във Facebook

Бивш губернатор и доскорошен заместник-регионален министър е претендент за кмет в Благоевград. Инициативен комитет издигна Николай Шушков за изборите на 29 октомври. Инициативният комитет може да се регистрирата като коалиция, когато го подкрепят политически партии и патриотични организации. Шушков гарантира, че по време на кампанията, че лоша дума и нападки към останалите кандидати, от него няма да има. Призова благоевградчани да не се плашат, да излязат масово да гласуват, защото местните избори са най-важните за всички нас.

Николай Шушков обяви имената на членуващите в ИК. Първите припознали го като бъдещ управник са Лазар Причкапов-екскмет в областния център, Кирил пецев-бивш зам.-кмет, Захари Донев, лекарите Йордан Тумбев, д-р Чаракчиев, зъболекарят Арабаджиев. Участват и известните бизнесмени Иван Чапов, Иван Пишиев, Стоян Иванов, Сашо Милчев, има ромски представител - Андон Димитров, художникът Борис Донев. Подкрепят го учители, банкер и много млади кадри в различни направления.

"За мен е чест, че влизам в надпревара с действащ кмет, с двама бивши градоначалници, с депутат, с представител на КПКОНПИ. Няма да говоря лошо за никого. Аз съм роден и живея в Благоевград и за мен е важно той да просперира. До момента не съм участвал в политическа партия. Ако стана кмет на Благоевград, политически назначения на кадри няма да има. Забравихме конкурсното начало, важни са качествата и работата за развитието на града. От мен не чакайте политически назначения", гарантира Николай Шушков. Представи основните направления, в които ще работи за Благоевград.

"Очаквах отдавна Шушков да се кандидатира за кмет. Познаваме се отдавна. Имах възможност да работя снего в един екип", изтъкна Лазар Причкапов. Зарадвах се като човек, за да си кмет трябва да си човек. Кольо, много неща трябва да премислиш и никога не обещавай нещо, което няма да можеш да изпълниш. Прави всичко за благоевградчани. Като ти писне, отиди при Кръста, погледни града и си кажи, че работиш за благоевградчани, на хора се посвети", обърна се към Шушков Лазар Причкапов и му възложи - да спре движението на Благоевград надолу. Няма ли я икономиката, няма пеене. Гледай хората в очите. Напред и нагоре", пожела Причкапов.

Николай Шушков е роден на 10 октомври 1959 година в Благоевград. Има три де и две внучета. Съпругата му е от Бургас, но е в Благоевград вече 40 години. Шушков е основател на Районн митница-Благоевград, работил е през годините на различни постове. Два пъти беше служебен областен управител и заместник-кмет в Благоевград. Притежава опит и професионални умения, придобити от работа му в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна, припомни той за Еновина.

 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано