Наградиха полицаи от Кюстендил и Дупница

Сподели във Facebook

118 служители на Областната дирекция на МВР в Кюстендил посрещат професионалния си празник с награди.

Двама от тях са сх парични суми за участието им специализирани операции по охрана на българо-турската граница и противодействие на мигрантския натиск.

91 полицаи са наградени от директора Пламен Стоилов с „писмена похвала“ за конкретен принос при изпълнение на служебните им задължения. С похвала са и 24 униформени от управлението в Дупница.

Пламен Стоилов изпрати поздравление до полицаите от Кюстендилска област.

В наверието на Архангеловден – професионалния празник на българските полицаи, ви благодаря за усилията и отдадеността да работите в полза на обществото, за активното противодействие на престъпността и осигуряването на добър обществен ред. Благодаря ви и за добрия ред, който гарантирахте в Кюстендилска област по време на изборите за 45 –то НС и 46 –то НС и не бяха накърнени избирателните права на нашите съграждани. Благодаря ви за човешката съпричастност към нуждаещите се от помощ и подкрепа, които оказвате както на колеги и семействата им от ОДМВР, така и на колеги от страната и съграждани от областта. Уважаеми колеги, бъдете здрави, бъдете силни и все така отдадени на службата в интерес на обществото", приветства подчинените си директорът Стоилов.

"Пожелавам здраве и спокойствие и на вашите семейства и близки, благодаря им за разбирането, че полицаят работно време няма", заяви Стоилов.

Честването на 8 ноевмри, като професионален празник на българските полицаи е въведено през 1924 година по инициатива на Софийския градоначалник – О.З. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-патрон на полицията е потърсена консултация от Светия синод. Писменото мнение на Митрополит Стефан изяснява: “Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда на патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано