Общинари обещаха баня, плаж, здравна служба след общоселско събрание

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Гражданско сдружение, което с бори срещу разграбване на природните богатства от частни компании, постигна първата си цел. Събра съмишленици за по-добър живот и препитание на местните жители, които са лишени от достъп до лековитата в разложкото село Баня минерална вода, нямат площадки, не поддържат инфраструктурата в селото, изградена от предците им. Ултиматумът бе поставен пред управниците в Разлог и Баня.

На събранието, провело се в местното читалище, всички се обявиха срещу предоставените на части инвеститори, при това не от региона, на големи общински сгради и терени. В Баня се опасяват от презастрояване. Изтъкнаха, че големите и просторни улици на селото, проектирани от първия кмет Ангел Даракчиев, са превърнати в паркинги, поради липса на такива от хотелите и къщите за гости. Децата няма къде да играят, младежите няма къде да оползотворяват свободното си време, изтъкнаха на общоселското събрание.

Веднага след провеждането организорите обявиха в социалните мрежи, че частично са били чути. Подчертаха, че всичко има своя предел. "Нямаме нищо против частния интерес, но трябва да има баланс. Благодарим на всички, които дойдоха, показаха и изказаха проблемите, свързани със село Баня! Благодарим, че ви има и ни давате крила и мотивация да продължим", коментираха от сдружението за село Баня.

"И макар срещата да не протече така, както я бяхме замислили, всички ние, заедно, получихме конкретни обещания за предстоящите подобрения, а именно:

- Обещание за изграждане на нов общински плувен център
- Тазгодишно започване на строежа на обществената баня
- Обновяване на парка
- Работа по безопасността и здравето в селото
- Реновиране и запазване на статута на здравната служба
- Изграждане на нови детски площадки в селото
- Превръщане на местностите "Килията" и "Женско бърдо" в райони на отдих.

На някои от нашите проблеми не успяхме да получим отговор, но ние сме предприели действия за проверка в тази посока: - Качеството на въздуха и състоянието на реките във връзка с депото за отпадъци. Сега вече нашите искания не са голи. Те са обвити в красива опаковка, но ние систематизирано ще ги поднасяме за изпълние и ще информираме населението за прогреса. Ще следваме целите си безотказно, докато Баня не придобие облик, с който да се гордеем", заявиха от сдружението, което няма никакви политически цели.

.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано