Скандалът с нелегални 100 апартамента в Благоевград се заплита

Сподели във Facebook

Общинска фирма "Биострой" плаща данъци и получава наем от апартаменти, но официално твърди, че няма жилища. Скандалът с нелегалните имоти в Благоевград, за които мълчат няколко кметски екипа в Благоевград, вероятно ще стигне до прокуратурата.

"Според управителя на дружеството Васил Бачев в баланса има апартаменти, но няма апартаменти. И всичко това се случва, след като една голяма част от общинските съветници, демонстративно напуснаха залата, като преди това гласуваха дебът да е в край на сесията", коментира публично след проведеното заседание вчера Димитър Урдев от ЗС "Александър Стамболийски".

"Съдбата на повече от 100 апартамента по официален отговор на общинска администрация няма никакво значение. Какво ли всъщност има значение за мнозинството в Общински съвет? Кметът Методи Байкушев официално призна за два опита за съставяне на констативен нотариален акт на подобни апартамента! За да ги запази /спаси/, той е съставил акт за общинска собственост. Колко това е законно е друг въпрос. Притеснявам се, че в общинска администрация не правят разлика между собственост на дружеството и собственик на дружеството", заяви съветникът Урдев.

Той коментира и друга тъжно за благоевградчани решение, отхвърлено на петъчното заседание - свикване на местен референдум  с въпрос: “Да поеме ли Община Благоевград дългосрочен дълг /заем/ в размер на 14,5 милиона лева?”

"Моментът бе изключително подходящ, защото ако бе взето решение, референдума можеше да се организира на 9 юни заедно с изборите за европейски парламент и за народни представители. Този референдум можеше да струва нула лева за благоевградчани. Пет от парламентарно представените политически партии БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане, както и представителите на "Да България", лично ме увериха, че техните представители в секционните избирателни комисии ще участват в организирането на такъв референдум на 9 юни, без да искат допълнително възнаграждения. Вчера с мен се свърза и печатница, която изяви готовност да отпечата за нейна сметка /безплатно за Община Благоевград/ всички изборни книжа. За съжаление за мнозинството в Общински съвет всичко това се оказа без особено значение. Най-лошото е, че и мнението на нашите съграждани не ги интересува. Много, много тъжно, но всеки трябва да е готов да понесе последствията от своите действия или бездействия", каза Димитър Урдев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Янка -
    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Избрано