Кризисният щаб умува за пазара в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Кооперативният пазар в Сандански заработи. Заповедта за възобновяване на търговията е издадена от кмета Атанас Стоянов, часове след като здравният министър постанови тържищата да се отворят.

Производителите имат възможност да продават зеленчуци и друга продукция, но при спазване на строги мерки и указания за предпазване от зараза.

С цел предотвратяване струпването на хора ще бъдат поставени информационни табели и заграждения за еднопосочно движение в рамките на пазарите. Заповедта на кмета Стоянов задължава продавачите да осигурят предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им, да използват ръкавици и маски, а също така да предоставят на купувачите предпазни средства. Търговците трябва да спазват лична хигиена и дезинфекция.

Не се допуска струпването на повече от две лица на едно място, както и спазване на дистанция от минимум 2 метра. Спазването на заповедта ще се контролира от Регионална здравна инспекция и Дирекция по безопасност на храните.

В Благоевград пазарът все още не работи. Очаква се решение на Кризисния щаб, но след като директорът на РЗИ Калоян Калоянов отмени предишната си заповед за затваряне на тържището.

По всяка вероятност утре ще има пазарен ден. Това съобщиха кметове на села в Благоевградско, които са получили уверение от управителя на "Пазари" Юрий Воев.

Припомняме, кооперативният пазар в Благоевград бе затворен от Калоянов, който спря решението на кмета Румен Томов производителите а продават стоките си при спазване на инструкциите за безопасност в условията на извънредното положение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано