Николай Шушков започна мисията си за Благоевград

Сподели във Facebook

Независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков откри предизборната си кампания заедно със съграждани на площадното пространство пред Историческия музей. Емоционален заряд пред множеството благоевградчани даде бившият кмет и първи секретар на БКП през годините Лазар Причкапов. Той е председател на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Шушков, който е подкрепен от БСП и "Левицата".

"Николай, пожелавам ти здраве, здраве и пак здраве. Много търпение и да вървиш ръка за ръка с гражданите на Благоевград. Не обещавай неща, които не можеш да изпълниш. Спри вървежа на града надолу. Хората тук заслужават да вървят само напред и нагоре, да бъдат по-богати, по-щастливи с децата си. Когато те ти повярват, връщане назад няма", пожела Лазар Причкапов.

Николай Шушков, който е бивш заместник-кмет в Благоевград, два пъти губернатор в Пиринско и ексзаместник в регионалното министерство, декларира с вълнение, че Благоевград за него е мисия. Вярва, че кампанията ще е толерантна. Изненадаха го двама кандидати за градоначалници - Кирил Габеров, който бе на отриването, а също и Венелин Трошанов с кошница цветя.

Шушков представи акценти от най-неотложните за решаване проблеми в града и населените места. Едно от тях е свързано с водоснабдяването. Започва неотложни действия по изграждането на язовир "Ракочевица" Заедно с Община Симитли ще се реанимира проектът за съоръжението в Рила над Благоевград.

"Инфраструктурата ни е в много лошо състояние. Трябва спешна помощ от държавата от Водната асоциация и други институции, с които ще се задействаме заедно. Обяви, че има програма за привличане на инвеститори. Припомни с болка, че преди 32 години в Благоевград имаше 22 промишлени предприятия. "Виждам един упадък. 10 хиляди благоевградчани работят извън града и общината, тук не намират препитание. Заложил съм на икономически растеж. Имам проекти с трайни и дългосрочни планове", изтъкна Шушков.

Той подчерта, че не дава празни обещания. Припомни, че преди години в Благоевград имаше две Промишлени зони. Предстои преглед на състоянието им, а също и намеренията на инвеститорите. "Паралелно с това ще започнем изграждането на нова съвременна индустриална зона, в която общината ще участва с апортна вноска със земя и ще изгради всички необходими комуникации и инфраструктура“, обясни още Шушков. Той ще работи още за модерен облик чрез поддържане и развитие на приветлива градска инфраструктура, повишаване нивото на социалните услуги на общината, разширяване на обхвата на социалното включване, грижа и за най-засегнатите от социалната несправедливост, фокус върху образованието духовността и спорта.

Кандидат-кметът получи песенно приветствие от любимите изпълнители в Благоевград и Пиринския край - Руска Стоименова, Георги Гоцев. Пожелаха му да бъде достоен син на слънчев Благоевград. Николай Шушков призова за подкрепа от съгражданите и благодари за доверието. Той е с номер 74 в бюлетината.

Преди да се срещне очи в очи с гражданите, кандидатът за градоначалник се черкува в храма на Свети Димитър Солунски в квартал "Струмско". "Топли благодарности към Архиерейския наместник на Благоевградската духовна околия - Отец Павел, който отслужи молебен за здравето и благоденствието на благоевградчани и за успех на кампанията. Заедно с Неврокопски митрополит Серафим и членове на църковното настоятелство ще подтикнем миряните за горещи молитви към Бога и Светия Синод скоро да канонизира митрополит Борис, който да се превърне в небесен закрилник на нашия град. Ангажирахме се също така да ускорим изграждането на храма на Свети Мина в центъра на града. Ще се реставрира спешно и катедралният храм "Въведение Богородично", разкри Николай Шушков и пожела Бог да пази Благоевград.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано