ОбС- Благоевград гласува извънредно пет решения

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

5 извънредни решения на кметската администрация разглеждат съветниците в Благоевград.

Дебатите ще са по 47 предложения на заседанието този петък, информира председателят Радослав Тасков.

В деловодството на Общински съвет са постъпили искания от кмета Илко Стоянов, които не са съгласувани в ресорните комисии. Първото от тях касае даване на съгласие на управителя на СБАЛО „Свети Мина“ за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение ТЕРАБАЛТ тип 80. Радослав Тасков уточни, че на мястото на въпросния апарат, който не работи, се предвижда да бъде монтиран и инсталиран линеен ускорител.

Второто извънредно предложение отново е свързано с болница „Свети Мина“. То касае даване на съгласие за продажба на автомобил за бърза медицинска помощ - линейка от тип C.

Третото предложение е свързано с искане на разрешение за закупуването на медицинска апаратура на стойност над 30 000  лева за същото лечебно заведение.

Четвъртото извънредно предложение е искане от кмета на Община Благоевград за даване на съгласие за удължаване на срока за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хил. лв. Предложението е съгласувано с Дирекция „Финанси на общините“ на Министерството на финансите.

Предложено е още предоставяне на безвъзмездно и безсрочно управление на МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ на част от общински нежилищен имот.

На редовното заседание на местния парламент ще дискутират за кандидатстване на Община Благоевград по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, финансирана по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Общинските съветници ще трябва да дадат своя вот и относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано